2009. augusztus 5., szerda

OLIMPIQ stem X cell az őssejt terápia egyszerű lehetősége.

Mindenre képesek az őssejtek!
www.naturicum.com ajánlásával

Az őssejtekkel, felhasználási lehetőségükkel a gyógyászatban 1960-ban kezdett el foglalkozni két kanadai kutató.
Legalább háromféle őssejttípusról beszélhetünk, amelyek „felhasználhatósága” is változó.
  • Az első az embrionális őssejt, amelyből a megtermékenyítéstől számított 15. napig úgynevezett totipotens, azaz „mindenre képes” sejtek nyerhetőek, de ezt követően is el lehet érni, hogy sokféle szerv vagy szövet alakuljon ki belőlük (pluripotens sejtek). Ez a típus az, amely a legszélesebb körben felhasználható, azonban az ebből kifejlődő szövetek fejlődését tudjuk legkevésbé kontrollálni, ebben rejlik alkalmazásuk veszélye.

  • A köldökzsinórvérből nyerhető egy fejlettebb őssejt. A köldökzsinór a magzat és az anya között lévő tápanyag- és a legkülönbözőbb folyadékforgalom céljára szolgál. Az ebből nyert őssejtek elsősorban a csontvelő és csontvelői sejtek kifejlesztésére alkalmasak.
Ha rendelni szeretne, akkor itt megteheti----> KATT!

  • A felnőtt emberi szervezetben is vannak olyan úgynevezett őssejtraktárak vagy őssejt- kezdemények, melyekből egy bizonyos helyzet előfordulásakor elindul a sejtszaporulat. Például ha elvágjuk az ujjunkat, aktiválódnak bizonyos őssejtek, és beforr a sebünk. Ilyen felnőtt őssejtek a foggyökereinkben, a csontvelőben is találhatóak.







Az őssejtek segítségével a kutatók reményei szerint a közeljövőben teljes biztonsággal kezelhetővé válnak olyan betegségek, mint a Parkinson-kór, a szívinfarktus okozta szívizom- károsodás, az autoimmun betegségek, az anyagcsere-rendellenességek vagy a gerincsérülésből adódó károsodások.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése